رخی از خانم ها با مشاهده وضعیت مالی ضعیف نامزد خود، در زمان عقد تقاضا دارند که در عقدنامه پدر شوهر یا هر شخص ثالثی، ضمانت پرداخت مهریه را قبول کند. پس شخص ثالث یا پدر شوهر باید در نکاحنامه ذکر کنند که ضمانت بخش مشخصی از مهریه و یا مهریه کامل را به عهده می گیرند.
طبق این ضمانت، ضامن موظف است در صورتی که شوهر توان پرداخت مهریه را نداشت، همان بخشی را که مشخص کرده بود به زوجه او بپردازد. پس ضمانت کردن مهریه به این معنی نیست که زوج از پرداخت آن معاف شده، بلکه زمانی که نتواند بپردازد باید به ضامن مراجعه کرد و مهریه زوجه را از او مطالبه نمود.

اگر به ضامن یا پدرشوهر مراجعه شد و مهریه از طرف آن ها پرداخت نگردید و همچنین در صورت عدم اثبات ادعای اعسار از پرداخت یکجای مهریه و یا عدم پرداخت اقساطی مهریه، مطابق ماده 3 نحوه اجرای محکومیت های مالی، زوجه و یا وکیل او می تواند درخواست بازداشت ضامن را تا زمان پرداخت مهریه ارائه دهد.
نکته مهمی در این بین وجود دارد، این که زوجه می تواند به صورت هم زمان از زوج و ضامن درخواست مهریه نماید. اگر زوج ناتوان در پرداخت مهریه است، پرداخت آن به عهده ی ضامن است و اگر ضامن مدعی اعسار و ناتوانی از پرداخت مهریه ای که ضمانت کرده باشد، باید آن را در دادگاه صالح اثبات کند.
منبع مقاله : بهترین وکیل مهریه در تهران
- ۰۱/۱۱/۰۳