مطالب مهم

حرف دل

مطالب مهم

حرف دل

  • ۰
  • ۰

با جاری شدن صیغه عقد، حقوق و وظایف مالی و غیرمالی بین زوجین ایجاد می‌شود. این شامل حقوق مالی مانند نفقه و مهریه، و همچنین آثار غیرمالی مانند برقراری رابطه جنسی زناشویی و حس معاشرت است. تمکین به معنای اطاعت زن از خواسته‌های مشروع مرد است و به دو دسته عام و خاص تقسیم می‌شود. تمکین عام بدین معناست که زن باید نسبت به شوهر خود خوش رفتار بوده و از ایشان تبعیت نماید. اما اگر خواسته‌های شوهر در حد مشروع نباشد، زن مجبور به اطاعت نیست.

تمکین خاص مربوط به روابط زناشویی است و طبق آن، روابط بین زن و شوهر باید پایدار باشد. در صورت تمکین زن، مرد موظف است نفقه زن را به صورت کامل پرداخت کند و هزینه‌های متعارف او را برآورده سازد. اما در صورت عدم فرمانبرداری زن، او از حقوقی مانند نفقه محروم می‌شود که این موضوع با نام نشوز شناخته می‌شود.

تمکین و نشوز و رابطه آن با نفقه

میزان نفقه زن در سال جدید

موضوع نفقه برای زوجین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به‌ویژه هنگام اختلاف و تفاوت نظر در این خصوص. با توجه به متغیر بودن نرخ تورم سالانه، میزان نفقه هر سال نسبت به سال قبل تغییر می‌کند و نمی‌توان به صورت ثابت و قطعی نرخی را برای آن اعلام کرد. همچنین، عوامل دیگری نیز بر تعیین میزان نفقه تأثیرگذار هستند، از جمله مدرک تحصیلی، شأن خانوادگی، و وضعیت زندگی زن. شرایط هر زن نسبت به دیگری متفاوت است و به علت این تفاوت‌ها، میزان نفقه نیز باید با توجه به شرایط خاص هر زن تعیین شود.

در واقع، تعیین حداقل و حداکثر نفقه زن بر اساس شرایط متفاوتی از جمله درآمد مرد، مشاغل و توانایی مالی وی، هزینه‌های معیشتی زن، مخارج مسکن و سایر هزینه‌های زندگی و وضعیت اقتصادی خانواده تعیین می‌شود. به همین دلیل، نمی‌توان میزان دقیقی برای نفقه مشخص کرد و این مسأله نیازمند توجه به موارد شخصی و وضعیت هر زوج است. در صورتی که زوجین قبل از ازدواج یا در طول زمان ازدواج توافقی درباره میزان نفقه داشته باشند، این توافق می‌تواند به عنوان مبنای تعیین میزان نفقه در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد. در غیر این صورت، تعیین حداقل و حداکثر نفقه به کارشناس رسمی دادگستری واگذار می‌شود که با بررسی شرایط و وضعیت زن، مبلغ مناسب را تعیین می‌کند.

 

سلام به دوستان عزیزم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حداقل و حداکثر نفقه زن با وب سایت از وکیل بپرس همراه باشید 

  • ۰۲/۱۲/۱۵
  • fatemeh biglar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی