اگر بخواهیم درک بهتری از طلاق مبارات داشته باشیم باید اطلاعات خود را در خصوص انواع طلاق افزایش دهیم. در این خصوص باید اشاره داشته باشیم که طلاق را می توان از جنبه های مختلف دسته بندی کرد و آن را در بخش های مختلف جای داد. برای مثال می توان طلاق را از نظر درخواست کننده و اقدام کنده برای طلاق دسته بندی کرد.
طلاق را از نظر اینکه کدام یک از زوجین برای آن اقدام کرده اند می توان به سه دسته طلاق از طرف مرد، طلاق توافقی و طلاق از طرف زن تقسیم کرد. از سوی دیگر می توان طلاق را از نظر امکان رجوع نیز به دو دسته کلی طلاق بائن و طلاق رجعی نیز دسته بندی کرد. در طلاق رجعی مرد می تواند در زمان ایام عده به زن رجوع کرده و به نوعی از جدایی منصرف شود.
اما باید در نظر داشته باشیم که در طلاق بائن این حق از مرد گرفته شده است؛ یعنی مرد در این نوع از طلاق دیگر نمی تواند به زن در ایام عده رجوع کند. اگر در این نوع از طلاق مرد و زن تمایل به زندگی مشترک پس از طلاق داشته باشند می بایست مجددا با یکدیگر ازدواج کنند. این در حالی است که در طلاق رجعی، رجوعبه زن برای ادامه زندگی مشترک کافی است.
تمامی این توضیحات ارائه شد تا با این مفهوم آشنا شویم که طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن است؛ یعنی در این نوع از طلاق، مرد در زمان عده نمی تواند به زن رجوع کند و طلاق به معنای پایان زندگی مشترک است. اگر چنانچه زن و مرد تمایل به زندگی مشترک مجدد داشته باشند می بایست مجددا صیغه نکاح بین آن ها جاری شود و ازدواج کنند.
از سوی دیگر، باید اشاره داشته باشیم که این نوع از طلاق در واقع همان طلاق توافقی است. در واقع در این طلاق زن و مرد به توافق می رسند که در ازای رد و بدل شدن مالی از یکدیگر جدا شوند. طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زن و مرد تمایل به جدایی از یکدیگر دارند و در خصوص تمامی حقوق قانونی و شرعی شان به توافقات کامل دست پیدا می کنند.
سلام به دوستان عزیزم برای کسب اطلاغات بیشتر ذر مورد طلاق مبارات با وب سایت از وکیل بپرس همراه با ما باشید
- ۰۲/۱۲/۲۲